Hoppa till innehållet

Tjänster

Slipning och polering av betonggolv

Betonggolv beläggs vanligen med ett ytskikt som är svagare än konstruktionbetongen. Detta leder ofta till skador och höga kostnader för golvunderhåll. Genom att slipa och polera betong, gammal som nyproducerad, skapas en hård, högblank och slitstarkt yta som tål tuff belastning till exempel från truckar och andra tunga fordon.

Betongen poleras till ett högblankt färdigt golv. Det finns därmed inget ytsksikt som kan flagna eller släppa. Poleringen är lukt- och kemikaliefri, vilket betyder att verksamhet kan fortgå utan större störningar. Utöver betong utför vi även slipning av exempelvis marmor- och terazzogolv.

Slutprodukten blir ett lättstädat golv där damm minimeras, ljudnivån sänkts och arbetsmiljön förbättrats avsevärt. Erfarenheter visar också på minskade servicebehov på truckar och liknande utrustning. Vårt golvsystem för betong baseras bland annat på HTC SuperFloor™ och innebär slipning och polering i erforderligt antal steg. 

Vindkraft

Sedan hösten 2011 har vi utfört hundratals undergjutningar till vindkraftverk både i Sverige och Finland, alla med samma goda resultat. Genom vår mobila ”betongfabrik” är vi inte bara själförsörjande på byggplatsen utan kan också snabbt förflytta oss till den mest effektiva produktionsplatsen.

Vi är certifierade av BASF, en av världens största cementtillverkare, och använder bland annat deras Masterflow 9200/9300. Concreto har kompeten för och erfarenheter från att utföra gjutningar långt under fryspunkten.

Concreto utför regelbundet gjutningar åt torntillverkare som Vestas, Siemens och Nordex.

Mattläggning

Kanske har du redan vandrat på något av de många golv vi levererat till sjukhus, offentliga förvaltningar och industrier. Vi jobbar också med privata kunder. Effektiva golv ökar produktiviteten. Noggrannt underarbete, halkfritt, ljudabsorberande och extratåliga ytskikt är några av de krav man ställer på god arbetsmiljö.

Concreto i Umeå är specialister på mattläggning och kan vägleda dig till materialen och metoderna som möter dina behov. Våra duktiga medarbetare har förutom mattläggningskompetens också kunskaper i att försegla golv i sjuka hus och sanera asbest. Vi lägger mattor både i Sverige och Norge, ofta på uppdrag av Lundquist Måleri.

Två specialistföretag - en ägargrupp

 

Concreto Golvteknik
Lundquist Måleri
By Formsmedjan. Powered by Yago